Champagne Taittinger Brut Réserve

Champagne Taittinger Brut Réserve

Champagne · Champagne, Frankrike

Otrolig kvalitet har gjort Champagne Taittinger till ett av Sveriges mest omtyckta champagnemärken. Inte minst har Champagne Taittinger Brut Réserve vid två tillfällen serverats på Nobelbanketten. Taittinger äger hela 288 hektar vingårdar i Champagne, vilket är ovanligt mycket för regionen, och detta bidrar till en hög och jämn kvalitet. Champagne Taittinger Brut Réserve lagras tre till fyra år på sin jästfällning innan degorgering och erbjuds i många olika storlekar, från halvflaska till 15 liter. Vinet är friskt och nyanserat med delikata bubblor, stilren fruktighet och läckra toner av brioche, citrus och mineral. Det här är en förträfflig aperitif som med fördel får serveras till rätter av fisk och skaldjur.

Artikelnr 7422 gäller även för halvflaska, 37,5 cl. Pris: 225 kr.

405 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 7422
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12%
Passar till Som aperitif till kaviar och löjrom eller till rätter med fisk, skaldjur samt friska sallader med asiatiska inslag.
Druvor chardonnay 40%, pinot noir och pinot meunier 35%
Sockerhalt 8 gram/liter
Kategori och smaktyp Champagne
Ursprung Champagne, Frankrike
Producent Champagne Taittinger
Importeras av We & Wine

Veckans varor

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, 2017

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Ett friskt och flörtigt vin i aromatisk stil. Smaken domineras av gröna äpplen, persika, citrus och mineral. Vinet är fantastiskt att dricka idag men passar även fint för lagring, tack vara rieslingdruvans höga syra. Servera vinet till höstens eleganta rätter av ljust kött, skaldjur, grillade grönsaker och säsongens goda sallader.

När Dopff au Moulins Riesling serverades på Europeiska Unionens första möte i Strasbourg 1959 bevittnade vinet en avgörande händelse i världshistorien. Till minnet av detta och för att hylla den Europeiska gemenskapen uppkallades vinet snart till ”Cuvée Europe”.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre