Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir

Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir

Champagne · Champagne, Frankrike

Champagnehuset Lombard har den senaste tiden smalnat sin verksamhet till att uteslutande producera kvalitet utan kompromisser. Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir är gjort på 100 procent pinot noir där frukten kommer från Premier Cru-vingårdar i Montagne de Reims. Traditionell korgpressning och vinifiering följt av blending där en relativt hög andel av reserve-vin tillsatts. Vinet har legat på sin jästfällning i 48 månader innan degorgering. Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir har en komplex fruktighet i doft och smak samt lätt brödig ton och mycket fräsch längd, underbar arom som passar speciellt till skaldjur. Det här är en lysande Premier Cru till fyndpris som dessutom har vunnit guld i international wine challenge.

299 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 7921
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12,5%
Passar till aperitif, skaldjur, fisk, kyckling och desserter
Druvor Pinot noir
Sockerhalt 3 gram/liter
Kategori och smaktyp Champagne
Ursprung Champagne, Frankrike
Producent Champagne Lombard
Importeras av Vinia Sweden

Veckans varor

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, 2017

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Ett friskt och flörtigt vin i aromatisk stil. Smaken domineras av gröna äpplen, persika, citrus och mineral. Vinet är fantastiskt att dricka idag men passar även fint för lagring, tack vara rieslingdruvans höga syra. Servera vinet till höstens eleganta rätter av ljust kött, skaldjur, grillade grönsaker och säsongens goda sallader.

När Dopff au Moulins Riesling serverades på Europeiska Unionens första möte i Strasbourg 1959 bevittnade vinet en avgörande händelse i världshistorien. Till minnet av detta och för att hylla den Europeiska gemenskapen uppkallades vinet snart till ”Cuvée Europe”.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre