Castelnau de Suduiraut

Castelnau de Suduiraut, 2013

Vitt vin · Sauternes, Bordeaux, Frankrike

Från de vackra dimhöljda vingårdarna i södra Bordeaux kommer den här juvelen. Dimman på morgonen som jagas bort av solens värmande strålar runt lunchtid är en förutsättning för att söta viner som detta ska kunna produceras. Castelnau de Suduiraut är andravinet till mytomspunna Chateau Suduiraut i Sauternes, som Premier-Cru klassades tillsammans med de andra storheterna 1855. Castelnau de Suduiraut är "redo att njutas" direkt när årgången släpps, och 2013 smakar fantastiskt bra just nu.
Vinet har en vacker guldgul färg med en underbar doft av tropiska frukter, kanderad ananas, aprikosmarmelad och saffran. Smaken är en explosion av akaciahonung, melon, karamelliserat smör och söta citrusfrukter. Fantastiskt frisk i avslutningen, blir inte tung trots sin höga sockerhalt. Passar perfekt till citronpaj, Crème Brûlée eller den klassiska jordgubbstårtan. Även underbar till grönmögelostar eller ankleverpaté.

169 kr

Smakbeskrivning

Explosion av akaciahonung, melon, karamelliserat smör och söta citrusfrukter

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 3690
Förpackning Flaska 375ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Passar perfekt till citronpaj, Crème Brûlée eller den klassiska jordgubbstårtan. Även underbar till grönmögelostar eller ankleverpaté.
Kategori och smaktyp Vitt vin, sött
Ursprung Sauternes, Bordeaux, Frankrike
Producent Bordeauxslott
Importeras av Sigva AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre