Castelforte Amarone Riserva

Castelforte Amarone Riserva, 2015

Rött vin · Valpolicella, Venetien, Italien

Årgång 2015 hör onekligen till de stora årgångarna i Valpolicella och inte minst amaronevinerna lär sälla sig till de mest långlivade tack vare sin kombinerade elegans och koncentration. Därför är det såklart extra spännande att prova kooperativet Cantine Riondos debut i premiumsegmentet av amarone riserva. Här har vinmakaren Giorgio Marchiotto kalibrerat förhållandet mellan frukt och syra med precision. Russinfrukt följs harmoniskt av en lätt kryddighet och fina toner av tobak och choklad. Smaken är mjuk med runda vaniljtoner och len bärighet. Castelforte Amarone Riserva 2015 levereras i en snygg trälåda och finns i limiterad upplaga om 3 500 flaskor för den svenska marknaden.

299 kr

Smakbeskrivning

Smaken är mjuk med runda vaniljtoner och en len bärighet med drag åt mogna moreller

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 73567
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 15,5%
Passar till till rätter av mörkt kött eller till lagrade hårdostar
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner
Ursprung Valpolicella, Venetien, Italien
Producent Cantine Riondo

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre