Casa Marrone Rosato

Casa Marrone Rosato, 2018

Rosévin · Italien

ÄNTLIGEN är det PREMIÄR för CASA MARRONE ROSATO – året mest efterlängtade ROSÉ!
Gjord på utmärkta druvor som först var menade för Casa Marrones prisbelönta röda viner och bär det välkända röda sigillet som har blivit Casa Marrones signum. Resultatet? En smakrik och fräsch rosé i klassisk torr stil med läskande smaker av vildhallon och färska solmogna jordgubbar.

Tankarna på att göra ett rosévin uppkom när vinmakaren till Casa Marrone insåg att flera av druvorna som används till de mycket omtyckta röda vinerna även kunde ge ett perfekt Ekologiskt rosévin. Druvorna skördas de första tio dagarna i september för att sedan pressas varsamt. Druvjuicen ligger sedan tillsammans med skalen i 2–4 timmar under låg temperatur för att uppnå den optimala rosa färgnyansen.

99 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 79108
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12,5%
Passar till fisk - skaldjur, aperitif
Kategori och smaktyp Rosévin
Ursprung Italien
Producent Casa Marrone
Importeras av The Wine Team

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre