Casa Marrone Appassimento Bianco

Casa Marrone Appassimento Bianco, 2018

Vitt vin · Italien

Casa Marrone-vinerna görs i nära samarbete med familjen Botter som har flera vingårdar i Veneto och Apulien i Italien. Nu utökas Casa Marrone-familjen med en vit appassimento i traditionsenlig, italiensk anda. Skapat av torkade druvor bjuder detta ekologiska vita vin på en spännande smakupplevelse. Här finns fruktiga inslag av solmogna päron, persika, mandarin och kryddiga toner av färska örter. Vinet är välbalanserat tack vare sin druviga smak och naturliga friskhet. Det passar utmärkt till en smakrik fiskrätt, som ugnsbakad eller grillad lax, och tack vare sin rika karaktär kan det även passa bra till ljusare kötträtter, som fläskfilé i ugnen fylld med soltorkade tomater och fetaost.

99 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 78554
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14,5%
Passar till Smakrika fiskrätter och ljusare kötträtter.
Druvor Chardonnay, 50%, Trebbiano, 30%, Fiano, 10%, Falanghina, 10%
Sockerhalt 5 gram/liter
Kategori och smaktyp Vitt vin, fylligt och smakrikt
Ekologiskt Ja
Ursprung Italien
Producent Casa Marrone
Importeras av The Wine Team

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre