Cappello di Prete

Cappello di Prete, 2009

Rött vin · Apulien, Italien

Säg primitivo och kompassen pekar mot Puglia, den italienska stövelklacken. Här är råvaran istället negroamaro, en bitterljuv druva som utvecklas föredömligt med lagring. Resultatet är ett av Systemets mest prisvärda rödviner. Detsamma gäller i hög grad även syskonvinet 2008 Duca d’Aragona (nr 73314, 129 kr).

79 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 2727
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Smakrika kötträtter
Druvor Negroamaro.
Kategori och smaktyp Rött vin, eleganta röda viner
Ursprung Apulien, Italien
Producent Candido
Importeras av Selezione Barbro Guaccero

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre