Capello Terra Antica

Capello Terra Antica, 2011

Rött vin · Piemonte, Italien

I Capello Terra Antica kombineras det bästa från Italien och Frankrike: den traditionella druvan dolcetto från Piemonte och de franska toppdruvorna cabernet sauvignon och merlot. Resultatet: en fantastisk Superpiemonte med kraftfull stil och smakrikedom.

Famiglia Bottinelli, som producerar vinet är en anrik vinmakarfamilj i Piemonte. Vinmakningen har gått i arv sedan 1932, då Giuseppe Bottinelli först förälskade sig i Monferratos vackra vingårdar.

119 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 75735
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Grillat kött, smakrik pasta, charkuterier och lagrade ostar.
Druvor merlot 40%, cabernet sauvignon 30%, dolcetto 30%
Kategori och smaktyp Rött vin, eleganta röda viner
Ursprung Piemonte, Italien
Producent Famiglia Bottinelli
Importeras av Chris Wine AB

Veckans varor

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, 2017

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Ett friskt och flörtigt vin i aromatisk stil. Smaken domineras av gröna äpplen, persika, citrus och mineral. Vinet är fantastiskt att dricka idag men passar även fint för lagring, tack vara rieslingdruvans höga syra. Servera vinet till höstens eleganta rätter av ljust kött, skaldjur, grillade grönsaker och säsongens goda sallader.

När Dopff au Moulins Riesling serverades på Europeiska Unionens första möte i Strasbourg 1959 bevittnade vinet en avgörande händelse i världshistorien. Till minnet av detta och för att hylla den Europeiska gemenskapen uppkallades vinet snart till ”Cuvée Europe”.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre