Bourgogne Aligoté

Bourgogne Aligoté, 2016

Vitt vin · Bourgogne, Frankrike

Vinhuset Joseph Drouhin, med anor från år 1880, är känt för att skapa viner med koncentration och uttryck för sin växtplats. Nya årgången av Bourgogne Aligoté, 2017, var bitvis utmanande vädermässigt, men gav till slut mycket hög kvalitet med en fruktig, mycket frisk smak. Här bjuds vi på gröna äpplen, örter, mineral och citronskal – perfekt till fisk och skaldjur, eller som aperitif.

Véronique Drouhin, som är huvudvinmakare och fjärde generationen Drouhin, driver vinhuset tillsammans med sina tre syskon. Familjen har idag viner från 90 olika vingårdslägen – allt från Bourgogne Aligoté till komplexa Grand Gru-viner. Alla med sin egen personlighet. I Bourgogne Aligoté kommer druvorna från Hautes Côtes de Beaune, Hautes Côtes de Nuits och Côte Châlonnaise.

109 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 78520
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12%
Passar till Njut gärna tillsammans med färska skaldjur, lätta kycklingrätter, sushi eller till nygrillad fisk med örtmajonnäs. 
Druvor aligoté
Kategori och smaktyp Vitt vin, eleganta vita viner
Ursprung Bourgogne, Frankrike
Producent Bouchard Aîne & Fils
Importeras av Chris Wine AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre