Borgogno Barolo Riserva

Borgogno Barolo Riserva, 2012

Rött vin · Barolo, Piemonte, Italien

Borgognos Barolo Riserva 2012 är ett vin med fina mognadstoner. Vinet har lagrats hela fem år på stora fat av slavonsk ek och ytterligare mer än ett år på
butelj. I doft och smak finns ett myller av komplexa nyanser med mörka körsbär, torkade rosor, violer, choklad, tobak, salvia, tryffel och fat.
Eftersmaken är lång och nyanserad. Detta är ett vin som med fördel serveras till smakrika rätter av nötkött eller vilt, men det kan också läggs undan för ytterligare lagring.

429 kr

Smakbeskrivning

körsbär, oregano, kanel, tobak, bergamott och rosor.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 2443
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 15%
Passar till till rätter av mörkt kött
Kategori och smaktyp Rött vin, eleganta röda viner
Ursprung Barolo, Piemonte, Italien
Producent Giacomo Borgogno

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre