Bolla Valpolicella Organic

Bolla Valpolicella Organic

Rött vin · Italien, Valpolicella, Venetien

Historien om Bolla tog sin början 1883 när restaurangägaren Abele Bolla saknade viner av god kvalitet att servera till gästerna på sina restauranger runt om i Valpolicella. Abele tog saken i egna händer och vinerna blev snabbt populära. Ryktet säger att Frank Sinatra en gång vägrade sätta sig vid middagsbordet om det inte stod en flaska Bolla på bordet.

Även i Sverige är vinerna från Bolla enormt populära med en rad storsäljare och det är därför inte konstigt att de väljer att ha världspremiär sin nya ekologiska Valpolicella i just Sverige. ”På grund av svenskars stora intresse för ekologiska viner kändes det naturligt att ha Sverige som första marknad” säger Bollas vinmakare Christian Zulian.

Inte nog med att vinet är ekologiskt – det är även veganskt, kommer i lättviktsflaska samt har endast tre gram socker per liter. Ett vin man kan dricka med gott samvete, helt enkelt.

Bolla Valpolicella Organic är gjord på de klassiska druvsorterna Corvina, Corvinone och Rondinella och bjuder på insmickrande toner av röda och mörka bär.

109 kr

Smakbeskrivning

Toner av röda och mörka bär.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 72991
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12%
Passar till Allt från fisk och sallad till smakrika kötträtter.
Sockerhalt 3 g/l
Kategori och smaktyp Rött vin
Ekologiskt Ja
Ursprung Italien, Valpolicella, Venetien
Producent Bolla
Importeras av Domaine Wines

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre