Biferno Rosso Riserva Zengarello

Biferno Rosso Riserva Zengarello, 2011

Rött vin · Molise, Italien

Gjort av montepulciano- och aglianicodruvor som lagrats 36 månader i fat och därefter vidare på flaska till totalt sex år sedan skördeåret 2011, ett år präglat av mycket sol och värme under senare delen av växtperioden. Vinet bjuder på kraft och karaktär, och i doften finns kryddor, solmogna mörka bär och finstämda fattoner. Smaken är fyllig och mogen med mörka bär och kryddighet som med balanserad syra och strävhet gör det både lagringsdugligt och perfekt att dricka nu till rätter av vilt och nöt eller lagrade hårdostar. Lufta gärna i en karaff före servering.

109 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 75840
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14%
Druvor montepulciano 80%, aglianico 20%
Kategori och smaktyp Rött vin, kryddigt och mustigt
Ursprung Molise, Italien
Producent Zengarello
Importeras av The Company of Urban Wines And Other Liquids Sweden AB

Veckans varor

The Butcher White Cuvée

The Butcher White Cuvée, 2018

Vitt vin
Burgenland, Österrike

119 kr

Hans Schwarz är från början slaktare. I många generationer har hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland men utöver hobbyproduktion har druvorna sålts. För 25 år sedan kom Hans i kontakt med Österrikes mest framstående vinmakare Alois Kracher som efter att ha provat Hans egna vin intalade honom att byta bransch och producera vin under eget namn. Hans slakteri har följt filosofin nose-to-tail långt innan det var trendigt – hållbarhet är tradition i hela regionen och samma filosofi gäller såklart The Butcher. The Butcher White Cuvée är fruktig och frisk med läckra inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras helst vid 8–10° C som aperitif eller till rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Passar även mycket bra till lokal österrikisk mat likt schnitzel.

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre