Bell Cros El Camí

Bell Cros El Camí, 2018

Röda eleganta viner · Spanien

Ett nytt stjärnskott på himlen. Det svenska paret Skoglund gör toppviner i Spanska Montsant och som vinmakare hittar vi ingen mindre än Joan Asens som bland annat ligger bakom Álvaro Palacios L'Ermita, kanske ett av de mest kända vinerna från grannområdet Priorat.

Först ut är El Camí som är ett rött vin av 79% Carinyena (Carignan), 11% Garnacha Negra (Grenache) och 10% Tempranillo. Majoriteten av vinstockarna i odlingarna är 30–70 år gamla, vilket ger druvorna och vinet karaktär. Huvudfokus för Bell Cros är de lokala druvorna Garnacha och Carinyena, som är typiska för DO Montsant och intilliggande DOQ Priorat.

Vingården består idag av ca 25 ha varav 16 ha med vinstockar. Bell Cros bedriver ekologisk odling och kommer att producera ca 75.000 flaskor/år.

159 kr

Smakbeskrivning

Ännu ungt mycket smakrikt vin med inslag av mörka bär och integrerade tanniner.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 70962
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14%
Passar till till rätter av lamm- eller nötkött.
Kategori och smaktyp Röda eleganta viner
Ursprung Spanien
Producent Skoglund Wine Estate SL
Importeras av Rewine AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre