Barolo Zengarello

Barolo Zengarello, 2015

Rött vin · Piemonte, Italien

Är du en stor vän av viner med lagringspotential så blir denna Barolo till det imponerande priset om 175 kr* ett mycket spännande Nebbiolo-vin att följa under dess utveckling som sträcker sig 5-7 år framåt i tiden. Låt denna kryddiga och eleganta Barolo dekanteras i en vinkaraff innan servering för bästa vinupplevelse, efter 10-15 minuter på karaff så blommar vinet ut till ett stort och mångfacetterat vin i klassisk Barolostil.

*Systembolagets ”billigaste” Barolo!

175 kr

Smakbeskrivning

Kryddig smak och doft med inslag av fat och torkade körsbär och nypon.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 73059
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Till grillade och smakrika rätter på nöt, lamm eller vildsvin blir detta ett mycket intressant vin som även passar bra till smakrika vegetariska rätter.
Druvor Nebbiolo 100%
Sockerhalt 1 g/l
Kategori och smaktyp Rött vin, kryddigt och mustigt
Ursprung Piemonte, Italien
Producent The Company of Urban Wines And Other Liquids Sweden AB
Importeras av The Company of Urban wines&Other Liquids Sweden

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre