AVAVAVINO Prosecco Extra Dry

AVAVAVINO Prosecco Extra Dry

Mousserande · Venetien, Italien

AVAVAV Firenze är ett Skandinaviskt designat modevarumärke, producerat i Italien. Grundat av modeveteranerna Adam och Linda Friberg idén är att minimera svinn och kostnad genom att korta och tänka om produktionsprocessen.

AVAVAVINO föddes när vänner i vinbranchen ville göra saker annorlunda. Prisvärda premiumviner gjorda för dig. Fött i Italien och uppväxt i Stockholm. Båda varumärken förenas genom sin tro på individen, att bygga sitt eget autentiska uttryck, acceptans av samtliga och godhet mot varandra och planeten.

119 kr

Smakbeskrivning

Fräsch och krispig med smak av äpple, bröd och vita blommor.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 77819
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 11%
Passar till Perfekt som aperitif eller till fisk och skaldjur.
Kategori och smaktyp Mousserande
Ursprung Venetien, Italien
Producent V.S. SRL
Importeras av Vinkollektivet AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre