Linda Stensens midsommarviner

Chardonnay á la Reine 

Chardonnay á la Reine , 2009

Vitt vin
Jura, Frankrike

186 kr

Chateau D’Arlay är i dag den sista adliga vinproducenten i Jura. Här är sillbordets allroundvin, 2,5 år på jästfällning och intensiv gul frukt. Till skillnad från vissa andra av Arlay’s viner finns här ingen oxidation. Är du nyfiken på självaste vin jaune så finns denna för privatimport hos winetrade.se

Entre Ciel et Terre

Entre Ciel et Terre

Champagne & Mousserande
Champagne, Frankrike

391 kr

Den våghalsige utmanar givetvis sillbordet med en kraftfull champagne. Denna kommer från familjen Bedel, som arbetar helt biodynamiskt. Den görs på blå druvor där majoriteten plockades år 2004. Vinet har sedan legat sju år på sin jästfällning vilket ger en rik, generös och ljuvligt komplex champagne.

Palo Cortado

Palo Cortado

Sherry
Jerez, Spanien

199 kr

Lustau är en kändis bland sherryproducenter. Du möts av en stor, nyanserad doft av valnötter och torkad frukt. Smaken är rik med lätt nötighet och stram syra. Fint att läppja till såväl kallskuret och lagrade hårdostar som till midsommarbordets mångfald. VVinet har en lång eftersmak med antydan till bränt socker.

Viña Tondonia

Viña Tondonia, 1999

Vitt vin
Rioja, Spanien

250 kr

Vit reserva från en av Riojasäldsta producenter. Här lyser stolthet och tradition. Vinet lagras minst sex år på amerikansk ek och sedan på flaska runt nio år innan det släpps på marknaden. Moget och nyanserat med integrerade fat och inslag av torkade äpplen, rostade nötter, honung och citronskal.

Arbois Expression du Terroir

Arbois Expression du Terroir, 2008

Vitt vin
Jura, Frankrike

141 kr

Här finner vi de typiska oxiderade tonerna som Jura gjort sig känt för. Därutöver finns en uttalad fräschör med inslag av fat, gula äpplen och nougat. Görs på både chardonnay och savagnin som lagras två år på fat med jästhinna. Matjessillens vän.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre