Hantering av personuppgifter
Dessa villkor gäller för dig som är kund hos Svenska Dagbladet (SvD) och för dig som registrerar ett konto hos SvD. Genom att bli kund eller registrera ett konto hos SvD accepterar du och godkänner dessa allmänna villkor. Det är därför viktigt att du läser villkoren noggrant.
Personuppgiftsansvarig är HB Svenska Dagbladet AB & Co, organisationsnummer 902004-3619, Västra Järnvägsgatan 21, 10517 Stockholm, 08-13 50 00.SvD lagrar internt de personuppgifter du lämnar, d.v.s. personnummer, adress, e-postadress, telefon- och mobilnummer samt övriga uppgifter om kundförhållandet, såsom produktleverans, betalningsinformation och ditt användande av SvD digitalt, vilket även omfattar uppgifter som du direkt eller indirekt lämnar till oss genom att utnyttja våra digitala tjänster och erbjudanden.Uppgifterna används för att kunna hantera dina kundärenden och för information och marknadsföring via post, telefon eller elektronisk kommunikation såsom sms eller e-post. Informationen kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra digitala tjänster, såsom artiklar och annonser som är mer relevanta för dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till SvD:s koncernbolag och andra bolag inom Schibstedkoncernen.

Uppgifterna kan också komma att lämnas ut till SvD:s samarbetspartners för att SvD ska kunna leverera de produkter och tjänster vi tillhandahåller. SvD sparar och kan komma att använda uppgifterna upp till arton (18) månader efter avslutad kundrelation. SvD uppdaterar kundinformationen genom sambearbetning med andra register. Du samtycker till att ta emot information och marknadsföring (inklusive men inte begränsat till alkoholreklam) från SvD Vin & Mat och dess samarbetspartners.

Genom att du tecknar prenumerationsavtalet samtycker du till SvD:s behandling enligt ovan. Du kan när som helst rätta eller uppdatera felaktiga person-, adress- och telefonuppgifter genom att kontakta oss. Du kan också skriva till oss på adress Svenska Dagbladet Kundservice, 105 17 Stockholm om du inte vill att vi använder dina personuppgifter i samband med vår marknadsföring. Uppgifterna kommer i dessa fall att spärras för sådan användning. Du har också möjlighet att, en gång per år, få information om vilken information som finns sparad om dig, genom att kontakta Svenska Dagbladets personuppgiftsombud.