Zonnebloem Cinsault

Zonnebloem Cinsault, 2016

Rött vin · Stellenbosch, Western Cape, Sydafrika

I Sverige har hela Zonnebloem portföljen – som består av både röda och vita viner – vunnit stor uppskattning för sin höga kvalitet, eleganta och klassiska stil. Det senaste tillskottet är ett spännande vin med 100 % Cinsault. Zonnebloem Cinsault är ett välbalanserat rödfruktigt och kryddigt vin med vacker klarröd färg. Smaken är elegant med inslag av körsbär, plommon och en antydan av vanilj. Passar mycket bra till fläskkött, lamm och vilt och prova gärna till höstens härliga kantarell-toast!

100 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 75432
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Kyckling, fläskkött, vilt och svamp
Druvor Cinsault 100%
Kategori och smaktyp Rött vin, fruktigt och smakrikt
Ursprung Stellenbosch, Western Cape, Sydafrika
Producent Distell Bergkelder

Veckans varor

Il Momento

Il Momento, 2016

Rött vin
Toscana, Italien

109 kr

Terreno leds idag av Sofia Ruhne; en svensk vinmakare i Toscana. Vinerna är certifierat ekologiska och väcker alltmer uppmärksamhet i både Sverige och Italien; inte minst då deras Chianti Classico fick guldmedalj för bästa ekologiska röda vinet i Sverige i Vinordic Wine Challenge 2018. 

Il Momento di Terreno är ett sangiovesebaserat vin; fylligt med läskande bärighet och fruktig, blommig, örtig doft. Smaken har toner av solmogna körsbär och viol som övergår i en kryddig eftersmak. Det här är ett ärligt och balanserat vin som utöver att vara ekologiskt certifierat också är veganvänligt.

Brocard Bourgogne Chardonnay

Brocard Bourgogne Chardonnay, 2016

Vitt vin
Bourgogne, Frankrike

129 kr

Brocard Bourgogne Chardonnay är det första vinet från Brocard som fatlagrats, på nya 228 liters ekfat för att vara exakt. Vinet får en härligt rostad ton med en krämig textur och har samtidigt samma elegans och mineralitet som andra viner från Chablisområdet. Vinet är fruktigt med torr, frisk och nyanserad smak av gula äpplen, mineraler och rostade fat. J M Brocard är ekologiska föregångare i Bourgogne. I många vingårdar jobbar de även biodynamiskt.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre