Villa Maria Private Bin Organic Sauvignon Blanc

Villa Maria Private Bin Organic Sauvignon Blanc, 2017

Vitt vin · Marlborough, Nya Zeeland

Redan 1961 grundade Sir George Fistonich Villa Maria Estate på Nya Zeeland. Som kvalitetssatsande pionjär vann Fistonich och hans viner flera priser, Sir George blev adlad för sina insatser för vinindustrin på Nya Zeeland och sauvignon blanc-vinet satte standarden för många andra vinmakare.
Idag behåller detta ekologiska vin från Marlborough sin särställning tack vare typisk, men ändå välbalanserad och mycket behaglig, ursprungskaraktär. Doften är aromatisk med mogna krusbär och svartvinbärsblad. Smaken har hög syra med krispiga, örtiga toner, solmogen lime och krusbär. Det passar perfekt som aperitif, till sushi eller andra rätter av fisk, skaldjur eller grönsaker.

109 kr kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 6262
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till aperitif, sushi eller andra rätter av fisk, skaldjur och grönsaker.
Druvor Sauvignon Blanc 100%
Sockerhalt 1,9 gram/liter
Kategori och smaktyp Vitt vin, eleganta vita viner
Ursprung Marlborough, Nya Zeeland
Producent Villa Maria
Importeras av We & Wine

Veckans varor

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, 2017

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Ett friskt och flörtigt vin i aromatisk stil. Smaken domineras av gröna äpplen, persika, citrus och mineral. Vinet är fantastiskt att dricka idag men passar även fint för lagring, tack vara rieslingdruvans höga syra. Servera vinet till höstens eleganta rätter av ljust kött, skaldjur, grillade grönsaker och säsongens goda sallader.

När Dopff au Moulins Riesling serverades på Europeiska Unionens första möte i Strasbourg 1959 bevittnade vinet en avgörande händelse i världshistorien. Till minnet av detta och för att hylla den Europeiska gemenskapen uppkallades vinet snart till ”Cuvée Europe”.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre