Soulevé de Terre

Soulevé de Terre, 2015

Rött vin · Frankrike

Det här vinet är resultatet av ett lysande samarbete mellan webbportalen Tyngre, Contemporary Wines och familjeproducenten Domaine Montine, som varit verksam i Rhône sedan 1933. Soulevé de Terre görs på lika delar grenache som syrah. Det gamla vinstockarna växer på en jordmån dominerad av kalksten och lera vilket ger fin struktur och god koncentration. Vinet har lagrats i tolv månader på 2-4 år gamla ekfat. Resultatet? Smakrikt, fylligt och mycket balanserad med delikata inslag av mörka bär, örter och fat. Plocka fram det goda köttet, sätt i gång grillen och njut.

149 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 73680
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14%
Passar till Det nordiska köket och lika bra till sommarens grillade kött som till höstens och vinterns mustiga grytor.
Druvor grenache 50%, syrah 50%
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner
Ursprung Frankrike
Producent Contemporary Wines
Importeras av Contemporary wines

Veckans varor

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, 2017

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Ett friskt och flörtigt vin i aromatisk stil. Smaken domineras av gröna äpplen, persika, citrus och mineral. Vinet är fantastiskt att dricka idag men passar även fint för lagring, tack vara rieslingdruvans höga syra. Servera vinet till höstens eleganta rätter av ljust kött, skaldjur, grillade grönsaker och säsongens goda sallader.

När Dopff au Moulins Riesling serverades på Europeiska Unionens första möte i Strasbourg 1959 bevittnade vinet en avgörande händelse i världshistorien. Till minnet av detta och för att hylla den Europeiska gemenskapen uppkallades vinet snart till ”Cuvée Europe”.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre