Portia Roble

Portia Roble, 2016

Rött vin · Ribera del Duero, Spanien

Bodegas Portia är det sjunde vineriet inom Faustinogruppen. Detta familjeföretag började sin verksamhet i Ribera del Duero på 1990-talet. Efter år av utveckling och förfining av vinerna erhöll huset sitt första stora erkännande; Portia 2003 utnämndes till ”världens bästa tempranillovin”. Portia Roble tillverkas på noggrant utvalda druvor vars vingårdar ligger 800 meter över havet. Vinet har lagrats på franska ekfat i fyra månader och har en frisk, fruktig doft med inslag av mogna röda bär, viol och kaffe. Smaken är balanserad och elegant med stram syra och mjuka tanniner. Portia Roble fick 91 poäng av vinkritikern James Suckling och fyndbetyg av Allt om Vin i maj 2018.

119 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 71256
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Smakrika kötträtter av framför allt nöt och lamm. Utmärkt även till pasta och lagrade hårdostar.
Druvor tempranillo
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner
Ursprung Ribera del Duero, Spanien
Producent Bodegas Portia
Importeras av Bibendum AB

Veckans varor

Il Momento

Il Momento, 2016

Rött vin
Toscana, Italien

109 kr

Terreno leds idag av Sofia Ruhne; en svensk vinmakare i Toscana. Vinerna är certifierat ekologiska och väcker alltmer uppmärksamhet i både Sverige och Italien; inte minst då deras Chianti Classico fick guldmedalj för bästa ekologiska röda vinet i Sverige i Vinordic Wine Challenge 2018. 

Il Momento di Terreno är ett sangiovesebaserat vin; fylligt med läskande bärighet och fruktig, blommig, örtig doft. Smaken har toner av solmogna körsbär och viol som övergår i en kryddig eftersmak. Det här är ett ärligt och balanserat vin som utöver att vara ekologiskt certifierat också är veganvänligt.

Brocard Bourgogne Chardonnay

Brocard Bourgogne Chardonnay, 2016

Vitt vin
Bourgogne, Frankrike

129 kr

Brocard Bourgogne Chardonnay är det första vinet från Brocard som fatlagrats, på nya 228 liters ekfat för att vara exakt. Vinet får en härligt rostad ton med en krämig textur och har samtidigt samma elegans och mineralitet som andra viner från Chablisområdet. Vinet är fruktigt med torr, frisk och nyanserad smak av gula äpplen, mineraler och rostade fat. J M Brocard är ekologiska föregångare i Bourgogne. I många vingårdar jobbar de även biodynamiskt.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre