Mozart Dark Chocolate

Mozart Dark Chocolate

· Salzburg, Österrike

Efter guldmedaljer och tilldelningar av ”Årets chokladlikör” i internationella tävlingar vågar vi lova att Mozart chokladlikörer är världens bästa i sitt slag. Nyligen bekräftades detta återigen av International Wine and Spirits Competition (IWSC) som dessutom tilldelat Mozart Destilleri ”Årets Likörproducent ”. Denna unika chokladlikör kännetecknas av den vackert folierade runda flaskan, en unik produktionsprocess där likörens olika element blandas på samma vis som delarna i ett musikarbete. Detta givetvis på förstklassiga råvaror. Vad sägs om belgisk gourmetchoklad, äkta bourbonvanilj från Madagaskar, färsk grädde från Nederländerna och utvalda kakaoböner (Forastero and Trinitario) från Västafrika och Karibien. Inga tillsatser, bara hundra procent naturliga råvaror.

191 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 86799
Förpackning Flaska 500ml
Alkoholhalt 17%
Kategori och smaktyp
Ursprung Salzburg, Österrike
Producent Mozart Destilleries
Importeras av Conaxess Trade

Veckans varor

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, 2017

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Ett friskt och flörtigt vin i aromatisk stil. Smaken domineras av gröna äpplen, persika, citrus och mineral. Vinet är fantastiskt att dricka idag men passar även fint för lagring, tack vara rieslingdruvans höga syra. Servera vinet till höstens eleganta rätter av ljust kött, skaldjur, grillade grönsaker och säsongens goda sallader.

När Dopff au Moulins Riesling serverades på Europeiska Unionens första möte i Strasbourg 1959 bevittnade vinet en avgörande händelse i världshistorien. Till minnet av detta och för att hylla den Europeiska gemenskapen uppkallades vinet snart till ”Cuvée Europe”.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre