Maury

Maury, 2012

Rött vin · Maury, Languedoc-Roussillon, Frankrike

Med mycket toner av körsbär och plommon är detta ett måste för den som gillar chokladdesserter och sött vin. Funkar även utmärkt till peccorino och parmesan eller en bit Valrhôna Manjari i all sin enkelhet. Basen är Grenache där man har tillsatt sprit för att avsluta jäsningen och därmed behålla sötman. Fyllig med stor smak av körsbär. Viss strävhet och balanserad syra.

101 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 7806
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 15%
Passar till Choklad, Desserter, Ost
Druvor Grenache Noir 100%
Kategori och smaktyp Rött vin, söta röda viner
Ursprung Maury, Languedoc-Roussillon, Frankrike
Producent Domaine Pouderoux
Importeras av Vinia Sweden Ab

Veckans varor

Il Momento

Il Momento, 2016

Rött vin
Toscana, Italien

109 kr

Terreno leds idag av Sofia Ruhne; en svensk vinmakare i Toscana. Vinerna är certifierat ekologiska och väcker alltmer uppmärksamhet i både Sverige och Italien; inte minst då deras Chianti Classico fick guldmedalj för bästa ekologiska röda vinet i Sverige i Vinordic Wine Challenge 2018. 

Il Momento di Terreno är ett sangiovesebaserat vin; fylligt med läskande bärighet och fruktig, blommig, örtig doft. Smaken har toner av solmogna körsbär och viol som övergår i en kryddig eftersmak. Det här är ett ärligt och balanserat vin som utöver att vara ekologiskt certifierat också är veganvänligt.

Brocard Bourgogne Chardonnay

Brocard Bourgogne Chardonnay, 2016

Vitt vin
Bourgogne, Frankrike

129 kr

Brocard Bourgogne Chardonnay är det första vinet från Brocard som fatlagrats, på nya 228 liters ekfat för att vara exakt. Vinet får en härligt rostad ton med en krämig textur och har samtidigt samma elegans och mineralitet som andra viner från Chablisområdet. Vinet är fruktigt med torr, frisk och nyanserad smak av gula äpplen, mineraler och rostade fat. J M Brocard är ekologiska föregångare i Bourgogne. I många vingårdar jobbar de även biodynamiskt.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre