Matarromera Crianza

Matarromera Crianza, 2013

Rött vin · Ribera del Duero, Spanien

Matarromera Crianza görs på tempranillo från högt belägna vingårdar i distrikten Olivares de Duero och Valbuena. Druvorna handplockas och vinet vilar i tolv månader på amerikanska och franska fat. Här ryms både fräschör, värme och generositet, samtidigt som att vinet är ungdomligt vitalt och i högsta grad matvänligt med frisk frukt och ren druvkaraktär. Allra bäst smakar det om du häller på karaff en stund i förväg för att låta hela dess doft- och smakregister blomma ut till fullo.

200 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 79426
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14,5%
Passar till Smakrika rätter av nöt och vilt, mustiga grytor.
Druvor tempranillo
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner
Ursprung Ribera del Duero, Spanien
Producent Bodega Matarromera
Importeras av Iconic Wines

Veckans varor

Il Momento

Il Momento, 2016

Rött vin
Toscana, Italien

109 kr

Terreno leds idag av Sofia Ruhne; en svensk vinmakare i Toscana. Vinerna är certifierat ekologiska och väcker alltmer uppmärksamhet i både Sverige och Italien; inte minst då deras Chianti Classico fick guldmedalj för bästa ekologiska röda vinet i Sverige i Vinordic Wine Challenge 2018. 

Il Momento di Terreno är ett sangiovesebaserat vin; fylligt med läskande bärighet och fruktig, blommig, örtig doft. Smaken har toner av solmogna körsbär och viol som övergår i en kryddig eftersmak. Det här är ett ärligt och balanserat vin som utöver att vara ekologiskt certifierat också är veganvänligt.

Brocard Bourgogne Chardonnay

Brocard Bourgogne Chardonnay, 2016

Vitt vin
Bourgogne, Frankrike

129 kr

Brocard Bourgogne Chardonnay är det första vinet från Brocard som fatlagrats, på nya 228 liters ekfat för att vara exakt. Vinet får en härligt rostad ton med en krämig textur och har samtidigt samma elegans och mineralitet som andra viner från Chablisområdet. Vinet är fruktigt med torr, frisk och nyanserad smak av gula äpplen, mineraler och rostade fat. J M Brocard är ekologiska föregångare i Bourgogne. I många vingårdar jobbar de även biodynamiskt.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre