Château Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape

Château Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape, 2009

Rött vin · Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrike

Familjerna Abeille och Fabre äger idag egendomen Mont-Redon med 174 hektar i Châteaunef-du-Pape varav 100 hektar är uppodlade med vinstockar. Man strävar på Mont-Redon efter renhet i frukten och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit deras varumärke.

239 kr

Smakbeskrivning

Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, korinter, vitpeppar, plommon, lagerblad och eneträ. Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, peppar, plommon, björnbär, lagerblad och eneträ.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 2811
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14,5%
Passar till Robusta rätter av lamm- eller nötkött, gärna grytor och stekar
Druvor Grenache 65%, Syrah 15%, Cinsault 10%, Mourvèdre 5%, Counoise och Muscardin och Vaccarèse 5%
Kategori och smaktyp Rött vin, eleganta röda viner
Ursprung Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrike
Producent Château Mont-Redon
Importeras av Ward Wines

Veckans varor

Il Momento

Il Momento, 2016

Rött vin
Toscana, Italien

109 kr

Terreno leds idag av Sofia Ruhne; en svensk vinmakare i Toscana. Vinerna är certifierat ekologiska och väcker alltmer uppmärksamhet i både Sverige och Italien; inte minst då deras Chianti Classico fick guldmedalj för bästa ekologiska röda vinet i Sverige i Vinordic Wine Challenge 2018. 

Il Momento di Terreno är ett sangiovesebaserat vin; fylligt med läskande bärighet och fruktig, blommig, örtig doft. Smaken har toner av solmogna körsbär och viol som övergår i en kryddig eftersmak. Det här är ett ärligt och balanserat vin som utöver att vara ekologiskt certifierat också är veganvänligt.

Brocard Bourgogne Chardonnay

Brocard Bourgogne Chardonnay, 2016

Vitt vin
Bourgogne, Frankrike

129 kr

Brocard Bourgogne Chardonnay är det första vinet från Brocard som fatlagrats, på nya 228 liters ekfat för att vara exakt. Vinet får en härligt rostad ton med en krämig textur och har samtidigt samma elegans och mineralitet som andra viner från Chablisområdet. Vinet är fruktigt med torr, frisk och nyanserad smak av gula äpplen, mineraler och rostade fat. J M Brocard är ekologiska föregångare i Bourgogne. I många vingårdar jobbar de även biodynamiskt.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre