Château Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape

Château Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape, 2009

Rött vin · Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrike

Familjerna Abeille och Fabre äger idag egendomen Mont-Redon med 174 hektar i Châteaunef-du-Pape varav 100 hektar är uppodlade med vinstockar. Man strävar på Mont-Redon efter renhet i frukten och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit deras varumärke.

239 kr

Smakbeskrivning

Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, korinter, vitpeppar, plommon, lagerblad och eneträ. Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, peppar, plommon, björnbär, lagerblad och eneträ.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 2811
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14,5%
Passar till Robusta rätter av lamm- eller nötkött, gärna grytor och stekar
Druvor Grenache 65%, Syrah 15%, Cinsault 10%, Mourvèdre 5%, Counoise och Muscardin och Vaccarèse 5%
Kategori och smaktyp Rött vin, eleganta röda viner
Ursprung Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrike
Producent Château Mont-Redon
Importeras av Ward Wines

Veckans varor

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, 2017

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Ett friskt och flörtigt vin i aromatisk stil. Smaken domineras av gröna äpplen, persika, citrus och mineral. Vinet är fantastiskt att dricka idag men passar även fint för lagring, tack vara rieslingdruvans höga syra. Servera vinet till höstens eleganta rätter av ljust kött, skaldjur, grillade grönsaker och säsongens goda sallader.

När Dopff au Moulins Riesling serverades på Europeiska Unionens första möte i Strasbourg 1959 bevittnade vinet en avgörande händelse i världshistorien. Till minnet av detta och för att hylla den Europeiska gemenskapen uppkallades vinet snart till ”Cuvée Europe”.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre