Casteloro Valpolicella Ripasso Superiore

Casteloro Valpolicella Ripasso Superiore, 2016

Rött vin · Valpolicella, Venetien, Italien

Handplockade corvina-, corvinone-, och rondinelladruvor kommer från utvalda vingårdar i Valpolicella. Efter vinifikation följer hela 18 månaders lagring i ekfat för att uppnå optimal mognad och balans. Doften bjuder på mörka körsbär, torkad frukt, färska örter, choklad och fat. Smaken är kraftfull och har en fräschör och längd som gör det utmärkt till många sorters mat. Njut till pasta, pizza och grillade kötträtter med smakrika tillbehör. Passar även utmärkt till lagrade ostar som Parmigiano Reggiano.

Vid beställning av sex flaskor levereras vinet i en elegant trälåda (gäller så långt lagret räcker).

99 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 73498
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13%
Passar till Pasta, pizza och grillade kötträtter med smakrika tillbehör. Lagrade ostar som Parmigiano Reggiano.
Druvor Corvina, 70%, Corvinone, 15%, Rondinella, 15%
Sockerhalt 7 gram/liter
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner
Ursprung Valpolicella, Venetien, Italien
Producent Casteloro Vini
Importeras av Fields Wine Company

Veckans varor

Il Momento

Il Momento, 2016

Rött vin
Toscana, Italien

109 kr

Terreno leds idag av Sofia Ruhne; en svensk vinmakare i Toscana. Vinerna är certifierat ekologiska och väcker alltmer uppmärksamhet i både Sverige och Italien; inte minst då deras Chianti Classico fick guldmedalj för bästa ekologiska röda vinet i Sverige i Vinordic Wine Challenge 2018. 

Il Momento di Terreno är ett sangiovesebaserat vin; fylligt med läskande bärighet och fruktig, blommig, örtig doft. Smaken har toner av solmogna körsbär och viol som övergår i en kryddig eftersmak. Det här är ett ärligt och balanserat vin som utöver att vara ekologiskt certifierat också är veganvänligt.

Brocard Bourgogne Chardonnay

Brocard Bourgogne Chardonnay, 2016

Vitt vin
Bourgogne, Frankrike

129 kr

Brocard Bourgogne Chardonnay är det första vinet från Brocard som fatlagrats, på nya 228 liters ekfat för att vara exakt. Vinet får en härligt rostad ton med en krämig textur och har samtidigt samma elegans och mineralitet som andra viner från Chablisområdet. Vinet är fruktigt med torr, frisk och nyanserad smak av gula äpplen, mineraler och rostade fat. J M Brocard är ekologiska föregångare i Bourgogne. I många vingårdar jobbar de även biodynamiskt.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre