Castelgufo

Castelgufo, 2012

Rött vin · Toscana, Italien

Det här är inte ett vin som vanligtvis skulle hamna på bag-in-box. Castelgufo 2012 kommer från Chianti och är ett välgjort vin med fem års mognad som nu lanseras i en generös förpackning. Vinet är fylligt och smakrikt i ursprungstypisk stil. Här finns finstämda inslag av fat och en utvecklad smak rik på solmogna körsbär, kryddor och vilda örter. Passar fint till klassisk toscansk antipasto men är också ett utmärkt till grillat kött – servera gärna med rostad potatis, vitlök och färsk rosmarin. För att hylla detta exklusiva boxvin presenteras det i en stilren presentförpackning av trä.

299 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 72918
Förpackning Box 3000ml
Alkoholhalt 13%
Passar till Toscansk antipasto, grillat kött
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner
Ursprung Toscana, Italien
Producent Castelgufo
Importeras av The Wine Team

Veckans varor

Il Momento

Il Momento, 2016

Rött vin
Toscana, Italien

109 kr

Terreno leds idag av Sofia Ruhne; en svensk vinmakare i Toscana. Vinerna är certifierat ekologiska och väcker alltmer uppmärksamhet i både Sverige och Italien; inte minst då deras Chianti Classico fick guldmedalj för bästa ekologiska röda vinet i Sverige i Vinordic Wine Challenge 2018. 

Il Momento di Terreno är ett sangiovesebaserat vin; fylligt med läskande bärighet och fruktig, blommig, örtig doft. Smaken har toner av solmogna körsbär och viol som övergår i en kryddig eftersmak. Det här är ett ärligt och balanserat vin som utöver att vara ekologiskt certifierat också är veganvänligt.

Brocard Bourgogne Chardonnay

Brocard Bourgogne Chardonnay, 2016

Vitt vin
Bourgogne, Frankrike

129 kr

Brocard Bourgogne Chardonnay är det första vinet från Brocard som fatlagrats, på nya 228 liters ekfat för att vara exakt. Vinet får en härligt rostad ton med en krämig textur och har samtidigt samma elegans och mineralitet som andra viner från Chablisområdet. Vinet är fruktigt med torr, frisk och nyanserad smak av gula äpplen, mineraler och rostade fat. J M Brocard är ekologiska föregångare i Bourgogne. I många vingårdar jobbar de även biodynamiskt.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre