Castelgufo Chianti Riserva

Castelgufo Chianti Riserva, 2014

Rött vin, Rött vin · Italien, Toscana

Ett mustigt och vällagrat rödvin med rustik karaktär av mörka körsbär, plommon, blåbär och viol. Komplext, koncentrerat och djupt med mogna toner av kryddnejlika och kanel från ekfaten.

99 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 72389
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Passar perfekt till urtypisk toscansk antipasti som charkuterier, peccorino eller en klassisk bruschetta, liksom till grillat kött med rosmarinkyddad rostad potatis.
Druvor Sangiovese
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner, Rött vin
Ursprung Italien, Toscana
Producent Castelgufo
Importeras av The Wine Team

Veckans varor

Il Momento

Il Momento, 2016

Rött vin
Toscana, Italien

109 kr

Terreno leds idag av Sofia Ruhne; en svensk vinmakare i Toscana. Vinerna är certifierat ekologiska och väcker alltmer uppmärksamhet i både Sverige och Italien; inte minst då deras Chianti Classico fick guldmedalj för bästa ekologiska röda vinet i Sverige i Vinordic Wine Challenge 2018. 

Il Momento di Terreno är ett sangiovesebaserat vin; fylligt med läskande bärighet och fruktig, blommig, örtig doft. Smaken har toner av solmogna körsbär och viol som övergår i en kryddig eftersmak. Det här är ett ärligt och balanserat vin som utöver att vara ekologiskt certifierat också är veganvänligt.

Brocard Bourgogne Chardonnay

Brocard Bourgogne Chardonnay, 2016

Vitt vin
Bourgogne, Frankrike

129 kr

Brocard Bourgogne Chardonnay är det första vinet från Brocard som fatlagrats, på nya 228 liters ekfat för att vara exakt. Vinet får en härligt rostad ton med en krämig textur och har samtidigt samma elegans och mineralitet som andra viner från Chablisområdet. Vinet är fruktigt med torr, frisk och nyanserad smak av gula äpplen, mineraler och rostade fat. J M Brocard är ekologiska föregångare i Bourgogne. I många vingårdar jobbar de även biodynamiskt.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre