Bourgogne Aligoté

Bourgogne Aligoté, 2016

Vitt vin · Bourgogne, Frankrike

Bouchard Aîné & Fils grundades år 1750 och är en historisk topproducent i Bourgogne med många Grand Cru-viner. Vinmakare är den erkände Laurent Mairet, som förfinat sin expertis i husets tjänst i över 20 års tid. Alla druvor handplockas varsamt och vinifieras till perfektion i stora franska ekfat. Druvorna till husest aligoté plockas från historiska vingårdar i Haute Côtes de Nuits och vinet kallas för ”vinmakarens vita hemlighet”. Det här är ett torrt och läckert fruktigt vin med toner av äpplen, vita päron, mineral och citrus. Klockren syra får munnen att vattnas och gör vinet mycket matvänligt.

109 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 78520
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12%
Passar till Njut gärna tillsammans med färska skaldjur, lätta kycklingrätter, sushi eller till nygrillad fisk med örtmajonnäs. 
Druvor aligoté
Kategori och smaktyp Vitt vin, eleganta vita viner
Ursprung Bourgogne, Frankrike
Producent Bouchard Aîne & Fils
Importeras av Chris Wine AB

Veckans varor

Il Momento

Il Momento, 2016

Rött vin
Toscana, Italien

109 kr

Terreno leds idag av Sofia Ruhne; en svensk vinmakare i Toscana. Vinerna är certifierat ekologiska och väcker alltmer uppmärksamhet i både Sverige och Italien; inte minst då deras Chianti Classico fick guldmedalj för bästa ekologiska röda vinet i Sverige i Vinordic Wine Challenge 2018. 

Il Momento di Terreno är ett sangiovesebaserat vin; fylligt med läskande bärighet och fruktig, blommig, örtig doft. Smaken har toner av solmogna körsbär och viol som övergår i en kryddig eftersmak. Det här är ett ärligt och balanserat vin som utöver att vara ekologiskt certifierat också är veganvänligt.

Brocard Bourgogne Chardonnay

Brocard Bourgogne Chardonnay, 2016

Vitt vin
Bourgogne, Frankrike

129 kr

Brocard Bourgogne Chardonnay är det första vinet från Brocard som fatlagrats, på nya 228 liters ekfat för att vara exakt. Vinet får en härligt rostad ton med en krämig textur och har samtidigt samma elegans och mineralitet som andra viner från Chablisområdet. Vinet är fruktigt med torr, frisk och nyanserad smak av gula äpplen, mineraler och rostade fat. J M Brocard är ekologiska föregångare i Bourgogne. I många vingårdar jobbar de även biodynamiskt.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre