Sortiment

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Champagne & Mousserande
Frankrike

79 kr

Doften är medelstor och finstämd med inslag av saftiga päron och röda äpplen. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple. Denna ekologiska Blanc de Blancs bjuder balans mellan frukt och fräschör och har såväl mjuka som uppfriskande bubblor. Ett vin som är en utmärkt aperitif men också passar fint till soppa och eleganta rätter av fisk och skaldjur. 

Hunter’s Pinot Noir

Hunter’s Pinot Noir, 2013

Rött vin
Marlborough, Nya Zeeland

149 kr

En både druv- och ursprungstypiskt pinot noir som kommer från den nordligaste delen av Marlborough. Det här är elegant och aromatiskt med angenäma inslag av saftiga röda bär, viol och svartpeppar. Här finns en frisk fruktsyra, silkeslena tanniner och en härlig kryddighet som ger vinet sin ryggrad och fina karaktär. En vinnare till såväl fågel som till mustiga långkok. 

Fontanafredda Barolo årgångslåda

Fontanafredda Barolo årgångslåda

Rött vin
Piemonte, Italien

2994 kr

Ett exklusivt erbjudande där sex barolo-viner visar ett unikt samarbete mellan goda årgångar och unik design. Här har vi en samling karaktärsfulla viner med en doft och smak som mognar under lång tid för att till slut vecklas ut i en solfjäder som spänner från viol och rosor över jordgubbar och hallon till tryffel och tjära. En ljuvlig smaksensation som med all önskvärd tydlighet visar varför vin är den helt överlägsna drycken till en god måltid.

Denna exklusiva vinlåda finns i en begränsad upplaga om totalt 150 exemplar.

Gabriel Meffre Côtes-du-Rhône-Villages

Gabriel Meffre Côtes-du-Rhône-Villages, 2015

Rött vin
Rhône, Frankrike

109 kr

Ett nyanserat, fruktigt och elegant vin som tillverkas på ekologiskt odlad Grenache och Syrah. Här ståtar mörk, tät frukt och vinet har delikata inslag av saftiga körsbär, björnbär, kryddor och finstämda fat. En perfekt följeslagare till mustiga grytor och smakrika rätter av såväl kött som fågel. Perfekt att dricka idag men kommer att utvecklas i källaren i ytterligare fem år.

Alice Bardot Cuvée Belle Noire Brut

Alice Bardot Cuvée Belle Noire Brut

Champagne & Mousserande
Champagne, Frankrike

199 kr

Smakrik och elegant champagne med en generös doft av citrusfrukt, röda äpplen och honung. Smaken är frisk och välbalanserad med mjuka inslag av gul frukt, kex, honung och mineral. Allt inbäddat i en härlig rondör och med en finstämd eftersmak. Alice Bardot Cuvée Belle Noire Brut är en enastående aperitif men kan också ackompanjera en hel måltid där såväl fisk och skaldjur får plats. Därtill också saltare plockmat och goda ostar. En champagne som är perfekt för alla tillfällen!

Corniolo Livio Pavese

Corniolo Livio Pavese, 2010

Rött vin
Piemonte, Italien

129 kr

Ett stilrent, ursprungstypiskt vin med generös doft och en charmerande mjuk och följsam smak som bjuder finessrika toner av mogna körsbär, svarta vinbär, viol, ceder och choklad. Detta med en lång och finstämd eftersmak. Ett mycket matvänligt vin som passar lika bra till smakrika kötträtter som till en god pasta eller lagrade hårdostar.

Brochet Facile Syrah

Brochet Facile Syrah, 2015

Rött vin
Frankrike

89 kr

Ekologisk syrah med generösa inslag av härlig mörk frukt såsom björnbär, skogshallon, viol och plommon. Detta tillsammans med en finstämd örtighet och en lång, mjuk eftersmak. Brochet Facile Syrah går alldeles utmärkt att njutas  i ensamt majestät eller tillsammans med medelkryddiga rätter av lamm och nöt. En perfekt följeslagare till höstens mustiga grytor eller lagrade ostar så som en god gruyère.

Lanson Green Label

Lanson Green Label

Champagne & Mousserande
Champagne, Frankrike

399 kr

Ekologiska Lanson Green Label har en frisk, fruktig smak som bjuder inslag av vinteräpplen, vita persikor, nygräddad brioche och mineral. Huvudspelaren är pinot noir som tillsammans med chardonnay och pinot meunier skapar såväl fyllighet som finess. Vinet lagras i 36 månader på jästfällning vilket ger stor komplexitet och små delikata bubblor. Denna lyxiga champagne passar perfekt som fördrink eller till skaldjur och goda sallader.

Av hänsyn till miljön är Lanson Green Label tappad på lättviktsflaska med etikett av återvinningsbart material och levereras i en elegant låda av trä*.

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker.

Clarendelle Rouge

Clarendelle Rouge, 2010

Rött vin
Bordeaux, Frankrike

169 kr

Kraftfullt, ursprungstypisk med stram skärpa och fruktren elegans i lång, finessrik, vital och välgjord stil . Här finns bordeauxvinets alla kännetecken: från cassistoner, plommon och de svarta oliverna till cigarrlåda och blyerts, utgjort med såväl känsla och kvalitet som tradition och kreativitet. Utmärkt att dricka redan nu, men också fin att lagra. Dekantera och njut till en klassiker som entrecôte med sauce bordelaise.

Tommasi Amarone Classico

Tommasi Amarone Classico, 2012

Rött vin
Valpolicella, Venetien, Italien

295 kr

Djup, mörkröd färg. Stor kryddig nyanserad doft med inslag av choklad, peppar, mörka torkade körsbär, russin, nötter och inslag av fat. Mycket smakrikt och fylligt med liten sötma och inslag av fat. Smaken domineras av torkade körsbär, romrussin, nötter, vanilj och choklad. Långt smakrikt avslut. James Suckling gav vinet 93 välförtjänta poäng.

Amarone della Valpolicella

Amarone della Valpolicella, 2011

Rött vin
Valpolicella, Venetien, Italien

299 kr

Brigaldaras stolthet och något för den verklige amaronefantasten. Ett elegant kraftpaket som tål att lagras under lång tid. Lätt tegelröd färg. Intensiv syltig doft med fat, choklad och kaffe. Kraftfullt och fylligt. Smak av torkad frukt såsom fikon och russin (efter appassimento-processen). Lång komplex eftersmak av torkad frukt och rostat kaffe. Kan med fördel dekanteras.

Blossom Hill White Zinfandel

Blossom Hill White Zinfandel, 2014

Rosévin
Kalifornien, USA

70 kr

Ett medelfylligt rosévin från regionen San Joaquin i centrala Kalifornien. Här finns söta inslag av jordgubbar, läskande vattenmelon och vita blommor. Denna publikfriare är en utmärkt fruktig aperitif. Blossom Hill White Zinfandel ger dig en varm återblick till sensommaren och går alldeles utmärkt att njuta året om.

Mas Janeil Le Petit Pas

Mas Janeil Le Petit Pas, 2014

Rött vin
Languedoc-Roussillon

95 kr

Mas Janeil Le Petit Pas är ett intensivt och elegant vin som doftar mörka och röda bär med blommiga inslag och kryddiga nyanser. Smaken är välbalanserad med drag av björnbär, jordgubbar, fin kryddighet och lätt fatkaraktär. Druvorna är handskördade och en del av vinet har vilat på fat för ökad komplexitet medan resten lagrats i cementtankar för att bevara den fina fruktigheten.  Ett karaktärsfast men charmigt vin i modern syrahinfluerad stil.

Piemonte Barbera Appassimento

Piemonte Barbera Appassimento, 2015

Rött vin
Piemonte, Italien

99 kr

Barbera Appassimento visar en helt ny och spännande stil från Piemonte. Kombinationen av druvan Barberas friska syrlighet och Appassimento-metodens smakrikhet ger en spännande karaktär där frukt och elegans står i fokus. Vinet görs på handplockade druvor som torkas naturligt innan jäsning för att på så sätt få ett generöst vin fullt av kraft och smak.

La Cour des Papes Châteauneuf-du-Pape

La Cour des Papes Châteauneuf-du-Pape, 2014

Rött vin
Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrike

179 kr

Vinproducenten Le Grandes Serres är djupt rotad i hjärtat av Chateauneuf du Pape, La Cour de Papes är producentens främsta vin. Smakprovet här ligger dessutom i ett sällsynt fördelaktigt prisläge. Doften är yppig och sammansatt, smaken fyllig, eldig och intensivt kryddig. Visst går det att dricka nu, till riktigt smakrika kötträtter, men ännu bättre kommer det att smaka om du ger det några år på korken.

Bourgogne Pinot Noir Les Ursulines

Bourgogne Pinot Noir Les Ursulines, 2014

Rött vin
Bourgogne, Frankrike

139 kr

Här hittar du pinotdruvans alla goda egenskaper. Smaken är lättsamt obunden och fräscht ungfruktig, men synnerligen innehållsrik där jordgubbar och hallon samsas med kryddiga toner som drar mot mocka, mörk choklad, lagerblad och krossad svartpeppar. Ett av de bästa köpen på budgetsidan – 139 kr – från ett av världens främsta vindistrikt. Kan det bli bättre?

Vid köp av tre flaskor levereras vinerna i en elegant trälåda*.
Trälådorna finns i begränsat lager – erbjudandet gäller så länge lagret räcker.

Masi Bell'Ovile

Masi Bell'Ovile, 2014

Rött vin
Toscana, Italien

109 kr

Ett karaktärsfullt ekologiskt, modernt och ursprungstypiskt vin med inslag av körsbär, plommon och söt lakrits. Eftersmaken är lång och balanserad med en elegant och stilenlig efterklang. Detta vin går utmärkt att dricka redan nu, men kan med fördel även lagras fem, tio år efter skörd för att trimma smaknyanserna och förstärka mognadsprofilen ytterligare.

MONCARO Sangiovese Organic

MONCARO Sangiovese Organic, 2015

Rött vin
Marche, Italien

100 kr

Denna ekologiska Sangiovese ger ett smakprov på det italienska vinarvet. Ett medelfylligt vin som har en mjuk doft av röda körsbär, hallon och färska örter. Smaken är intensiv, fruktig och elegant i en såväl frisk som generös stil. Drick till hemgjord pizza, pasta bolognese eller grillad köttbit.

Vid beställning av fyra flaskor levereras vinet i en exklusiv trälåda*.
*Gäller så långt lagret räcker

Vivaldi Valpolicella Ripasso ai Colli

Vivaldi Valpolicella Ripasso ai Colli, 2014

Rött vin
Valpolicella, Venetien, Italien

109 kr

Stor, körsbärsfruktigt urssprungstypisk doft med bestämda kärntoner i rustik, klart italiensk stil. Ungdomlig och matvänlig smak i fräsch, mjukt solbränd stil med föredömlig fruktsyra och skön, lång eftersmak. Snudd på fynd!

Ecoltura Prosecco

Ecoltura Prosecco

Champagne & Mousserande
Venetien, Italien

99 kr

En god nyhet, ekologisk extra dry Prosecco. Det här mousserande vinet kommer från Veneto i Italien. I stilen är det ett mycket fruktigt, torrt och krispigt vin med små fina bubblor och en balanserad frisk smak. Ecoltura Prosecco är koncentrerat i smaken med inslag av mogna päron och nätmelon.

Creative Wine

Creative Wine, 2015

Rött vin
Toscana, Italien

149 kr

Creative Wine är ett nytt koncept där du har möjlighet att uppmärksamma någon speciell med ett riktigt gott vin som bär din egen personliga design på etiketten. Djup mörk röd färg. Intensiv, fruktig och kryddig doft med fatkaraktär. Smaken domineras av mörka bär, främst körsbär och svarta vinbär, men även av kryddighet, vanilj och örter såsom salvia och basilika. Det är ett ursprungstypiskt vin från Toscana som har ett långt fint mjukt avslut.

Besök http://skapa.creativewine.se/ och skapa din egna personliga etikett. Vid beställning av 4 flaskor levereras de i en snygg och praktisk trälåda.

Melini Governo

Melini Governo, 2015

Rött vin
Toscana, Italien

99 kr

Vinet har en djupt röd färg och en intensiv doft av mörka körsbär och solmogen frukt. Generöst fruktig och lite kryddig smak med mörka bär, vanilj och choklad. Vinet har ett långt och mjukt balanserat avslut. Vinet har ett långt och mjukt balanserat avslut. Vinet passar perfekt till höstens pasta eller grytor.

Grande Alberone La Forza

Grande Alberone La Forza

Rött vin
Italien

89 kr

Grande Alberone La Forza kommer från regionerna Veneto i norr samt Apulien och Sicilien i söder. Var och en bidrar med sin unika terroir. Veneto ger syra, struktur och elegans och från de sydligare och varmare regionerna Apulien och Sicilien får vinet sin kraft och koncentration. Vinet ligger dessutom i ett sällsynt fördelaktigt prisläge. Doften är yppig och sammansatt, smaken fyllig, eldig och intensivt kryddig.

Tommasi Perla Appassionato Brut

Tommasi Perla Appassionato Brut

Champagne & Mousserande
Italien

105 kr

Klar ljus halmgul färg. Frisk, elegant och aptitretande doft fylld med citrusfrukt, gröna äpplen, grön melon, aprikos, nötter och lite mineralinslag. Torr, citrusfruktig och nyanserad smak, men hög syra och bra balans. Fina ihållande bubblor som dröjer kvar länge. Ett balanserat och välgjort mousserande vin i matvänlig stil. 

Vid köp av 6 flaskor levereras vinet i en fin trälåda, gäller så långt lagret räcker.

Saint Cosme Côtes-du-Rhône Rouge

Saint Cosme Côtes-du-Rhône Rouge, 2015

Rött vin
Côtes du Rhône, Rhône, Frankrike

109 kr

Med mörk, mustig, plommonfruktig kraft som smeker sig runt mjuka tanniner och en uppfriskande fruktsyra som stramar upp och gör det hela till ett strålande ackompanjemang till både grillat och grytor. Gillar du vin som har kraft, kryddighet, är packat med solmogen mullig frukt och med en imponerande balans utan torra strama tanniner så är detta ett mycket bra val. Kort sagt: ett mångsidigt och mycket användbart rödvin!

Leth Grüner Veltliner Familien Reserve

Leth Grüner Veltliner Familien Reserve, 2015

Vitt vin
Neiderösterreich, Österrike

119 kr

Familjen Leth driver sin vingård i tredje generationen. Hela tiden med fokus på druvtypiska viner med hög kvalitet för sitt pris. Grüner Veltliner är deras paraddruva, vilket de visar i flera viner i Sverige. Här är det än högre kvalitet med rik fruktighet efter ett kanonår i vingården. Det har producerats ca 25 000 flaskor och här finns toner av både päron, gula äpplen och fina kryddörter med en bra syra. Passar fint till både kyckling och kalvkött.

Crudo Rosato Negroamaro

Crudo Rosato Negroamaro, 2015

Rosévin
Apulien

79 kr

Crudo Negroamaro Rosato är den ljust rosa representanten i den nyligen lanserade vinserien Crudo. Vinet är en härligt frisk och elegant ljus rosé från Italiens klack, Apulien, där Medelhavets turkosa vatten möter ljust rosa solnedgångar. Smaken är mycket fruktig med fina tydliga inslag av mogna röda bär, rosa grapefrukt och vinbär.

Chateaneuf-du-Pape Le Grand Roi

Chateaneuf-du-Pape Le Grand Roi, 2014

Rött vin
Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrike

185 kr

Vinet har en doft fylld med körsbär, mörka bär och små toner av timjan, fikon och tobak. I smaken är vinet fyllt med björnbär, plommon, kryddor och tobak, allt uppburet med balans av fruktsyra och tanniner. 
Vid köp av 6 flaskor levereras vinet i en robust och vacker trälåda*

185 kr/st eller 1100 kr för en trälåda* med 6 flaskor.
*Antalet trälådor är begränsat.

Montrose Rosé

Montrose Rosé, 2015

Rosévin
Languedoc-Roussillon, Frankrike

89 kr

Montrose rosé är gjord på Grenache, Cabernet Sauvignon och Syrah. Varje druvsort vinifieras separat för att erbjuda så många olika komponenter som möjligt till det färdiga vinet.För att behålla fräschör och friskhet i vinet skördas druvorna nattetid. Bland vingårdarna ligger flera vulkaner som påverkar jordmånen och ger en härlig mineralitet till vinet. Montrose rosé har vacker ljusrosa färg. Doften är fruktig med toner av röda bär och citrus. Frisk, elegant och nyanserad smak av smultron, hallon, örter, citrus och mineral. Balanserad och rund eftersmak.

Grillo Selezione di Famiglia

Grillo Selezione di Famiglia, 2015

Rött vin
Italien

99 kr

Famiglia Grillo är en kvalitetsmedveten ekologisk producent. Kvalitet, hantverk och ekologisk hållbarhet är ett ledord för familjen, som i generationer arbetat målinriktat med att ta fram kvalitetsviner av klassisk karaktär. Resultatet blir här ett kraftfullt och elegant vin med inslag av mörka bär, svarta vinbär, fat och sötlakrits.

*Trälådorna är slut! Vinet kan fortfarande beställas styckevis.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre