Sortiment

Castelmare Valpolicella Ripasso

Castelmare Valpolicella Ripasso, 2016

Rött vin
Venetien, Italien

92 kr

Cantina Valpolicella Negrar har en framstående plats i Valpolicellas historia. Vinkooperativet grundades den 23 augusti 1933 av sju initiativtagare vars idé var att skydda valpolicella-vinernas unika karaktär och kvalitet. Druvorna till Castelmare Valpolicella Ripasso 2016 jäser en andra gång, i 15 dagar tillsammans med torkade druvor som använts vid amaroneproduktion. Därefter lagras vinet i 18 månader på ekfat och slutligen sex månader på flaska. Resultatet är ett elegant, kryddigt, djupt och nyanserat vin med toner av mörka körsbär, choklad och finstämda toner från faten. Vinet är alldeles utmärkt att njuta till såväl charkbrickan som till kött och pastarätter, gärna med inslag av tryffel.

Casteloro Prosecco

Casteloro Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

89 kr

En frisk och fruktig prosecco gjord på noga utvalda ekologiskt odlade druvor. Doften är elegant med toner av gröna äpplen, päron, citrus och melon. Smaken är välbalanserad fruktig med inslag av päron, äpplen, citrus, melon och mandarin.

Viticoltore Ponte är ett av områdets största kooperativ och grundades under efterkrigstiden år 1948 av en liten grupp entusiastiska vinmakare som på kort tid lyckades samla 116 vinodlare under det som idag är ett kooperativ bestående av 1200 odlare. Kooperativet borgar inte bara för en konsekvent kvalitetsnivå utan också för en levande italiensk landsbygd då det möjliggör för många mycket små vinodlare att leva av sin mark och sina traditioner.

Churchill's Late Bottled Vintage Port

Churchill's Late Bottled Vintage Port, 2014

Portvin
Porto, Portugal

179 kr

Druvsorterna är de lokala touriga naçional, tinta roriz, tinto cão med flera. Efter skörd sker klassisk vinifiering där vinet lagras vidare i ekfat under hela fyra år, och därefter ytterligare en tid i flaska innan lansering. Det ger en tät men ovanligt elegant port med doft av mörka plommon, bigarrå, fikon samt mörk choklad och viol. Smaken är balanserad, relativt söt och fyllig, med fruktighet och komplexitet. Eftersmaken är fullpackad av russin, nötter, fikon, mörka plommon och fina chokladtoner. Servera vid cirka 18 grader till vällagrade ostar eller bakverk innehållande choklad eller mörka bär – ett måste till julens ost- och dessertbord!

I och med att tappning på flaska sker helt utan filtrering fortsätter vinet att utvecklas, vilket även gör det intressant att lagra vidare.

Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir

Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir

Champagne
Champagne, Frankrike

299 kr

Champagnehuset Lombard har den senaste tiden smalnat sin verksamhet till att uteslutande producera kvalitet utan kompromisser. Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir är gjort på 100 procent pinot noir där frukten kommer från Premier Cru-vingårdar i Montagne de Reims. Traditionell korgpressning och vinifiering följt av blending där en relativt hög andel av reserve-vin tillsatts. Vinet har legat på sin jästfällning i 48 månader innan degorgering. Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir har en komplex fruktighet i doft och smak samt lätt brödig ton och mycket fräsch längd, underbar arom som passar speciellt till skaldjur. Det här är en lysande Premier Cru till fyndpris som dessutom har vunnit guld i international wine challenge.

Villa Maria Private Bin Organic Sauvignon Blanc

Villa Maria Private Bin Organic Sauvignon Blanc, 2017

Vitt vin
Marlborough, Nya Zeeland

109 kr kr

Redan 1961 grundade Sir George Fistonich Villa Maria Estate på Nya Zeeland. Som kvalitetssatsande pionjär vann Fistonich och hans viner flera priser, Sir George blev adlad för sina insatser för vinindustrin på Nya Zeeland och sauvignon blanc-vinet satte standarden för många andra vinmakare.
Idag behåller detta ekologiska vin från Marlborough sin särställning tack vare typisk, men ändå välbalanserad och mycket behaglig, ursprungskaraktär. Doften är aromatisk med mogna krusbär och svartvinbärsblad. Smaken har hög syra med krispiga, örtiga toner, solmogen lime och krusbär. Det passar perfekt som aperitif, till sushi eller andra rätter av fisk, skaldjur eller grönsaker.

Alain Jaume Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve

Alain Jaume Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve, 2017

Röda eleganta viner
Côtes du Rhône, Rhône, Frankrike

109 kr

Alain Jaume har varit vinodlare i Châteauneuf-du-Pape sedan 1826 och klassas som en av topproducenterna i området. Detta tack vare sina fantastiska vingårdslägen, sin höga kvalitet och sina högt rankade viner. Producenten har vid flertalet gånger fått 100 poäng av 100 möjliga av vingurun Robert Parker för sina Châteauneuf-du-Pape viner. Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve är vegan-vänligt och ekologiskt. Vinet är intensivt fruktig och kryddigt med fin struktur och långt avslut. En utmärkt följeslagare till höstens mustiga grytor, till charkuterier och lagrade ostar. Ljuvligt att dricka idag men kan också lagras i upp till fem år.

Mozart Dark Chocolate

Mozart Dark Chocolate


Salzburg, Österrike

191 kr

Efter guldmedaljer och tilldelningar av ”Årets chokladlikör” i internationella tävlingar vågar vi lova att Mozart chokladlikörer är världens bästa i sitt slag. Nyligen bekräftades detta återigen av International Wine and Spirits Competition (IWSC) som dessutom tilldelat Mozart Destilleri ”Årets Likörproducent ”. Denna unika chokladlikör kännetecknas av den vackert folierade runda flaskan, en unik produktionsprocess där likörens olika element blandas på samma vis som delarna i ett musikarbete. Detta givetvis på förstklassiga råvaror. Vad sägs om belgisk gourmetchoklad, äkta bourbonvanilj från Madagaskar, färsk grädde från Nederländerna och utvalda kakaoböner (Forastero and Trinitario) från Västafrika och Karibien. Inga tillsatser, bara hundra procent naturliga råvaror.

Menetou-Salon Les Thureaux

Menetou-Salon Les Thureaux, 2017

Vitt vin
Loiredalen, Frankrike

129 kr

Joseph Mellot grundades 1513 och är en sann ambassadör för Loire. Därtill den enda producent som idag har produktion från samtliga appellationer i Övre Loire. Vinhuset strävar ständigt efter att skapa ett uttryck troget var appellations unika terroir. En stark hållbarhetsfilosofi genomsyrar verksamheten. De var dessutom först i regionen med att certifieras enligt ISO 14001, vilket garanterar total spårbarhet från druva till flaska. Menetou-Salon Les Thureaux är det enda vinet från appellationen som finns på Systembolaget. Denna pärla är frisk och aromatisk i nyanserad stil. Sällskapar utmärkt med syrliga getostar eller lättare rätt av fisk och skaldjur.

Perelada Cava Stars Brut Organic

Perelada Cava Stars Brut Organic, 2016

Champagne & Mousserande
Spanien

109 kr

Spanska toppslottet Perelada gör inte bara strålande viner. Ägarfamiljen har också ett stort kulturintresse. De senaste trettio åren har Perelada ordnat bejublade konserter där världsartisterna står i kö för att uppträda. Med ekologiska Cava Stars vill huset hylla såväl världsartisterna som ge dig en chans att njuta av ett välgjort, mousserande årgångsvin – en ekologisk cava med stjärnglans. Vinet skapas enligt den traditionella champagnemetoden och har vilat drygt femton månader på sin jästfällning. Resultatet är en ren och frisk cava med fina bubblor och delikata blommiga och fruktiga aromer. Ett balanserat vin med fina mognadstoner.

Gérard Bertrand Picpoul de Pinet

Gérard Bertrand Picpoul de Pinet, 2017

Vitt vin
Languedoc-Roussillon, Frankrike

109 kr

Gérard Bertrand har sitt säte i Languedoc-Roussillon. Redan 1992 startade han sitt företag Sociéte des Vins Gérard Bertrand. Sedan dess har han förvärvat ett antal egendomar runtom i södra Frankrike och 2011 blev vinhuset Gérard Bertrand utsett av The Wine Enthusiast till ”The European winery of the year”. Det här är den ledande franska producenten av ekologiska viner som är mycket engagerad i hållbar utveckling och miljöfrågor. Här presenterar han ett friskt, aromatiskt vin i personlig, kryddig stil. Druvan picpoul neutraliserar sälta och jod i skaldjur, vilket gör det till det perfekta tillbehöret till skaldjur.

Fontanafredda Langhe Chardonnay

Fontanafredda Langhe Chardonnay, 2017

Vitt vin
Piemonte, Italien

109 kr

Fontanafredda Langhe Chardonnay är ett torrt, frisk och mineraldrivet vin med toner av citrus och färska örter.

Fontanafredda grundades 1858 i Serralunga d’Alba av den förste Kungen av Italien, Vittorio Emanuele II. Efter finanskrisen på 1920-talet såldes Fontanafredda till banken Monte dei Paschi di Siena. Entreprenörerna Farinetti och Baffigo Filangieri köpte majoriteten av aktierna från banken och driver idag dess 100 hektar vinodlingar.

2017 tilldelades Fontanafredda Årets Europeiska Vinhus av Wine Enthusiast.

Nederburg Manor House Cabernet Sauvignon

Nederburg Manor House Cabernet Sauvignon, 2016

Rött vin
Western Cape, Sydafrika

119 kr

Nederburg är Sydafrikas mest prisbelönta vineri som ständigt vinner utmärkelser, både internationellt och i Sydafrika. Nederburg utsågs nyligen till Winery of the Year i 2017 års utgåva av Platter’s South African Wine Guide. Nederburg Manor House Cabernet Sauvignon är ett balanserat och nyanserat vin med fruktig och bärig doft och en generöst något utvecklad smak av mörk frukt, tobak, ceder och kryddor. Druvorna plockas från vinstockar planterade i två olika delar av Paarl och vingårdarna är etablerade mellan 1980 och 1999. Efter jäsning lagrades vinet på en blandning av nya och gamla franska ekfat i 12–14 månader.

Champagne Taittinger Brut Réserve

Champagne Taittinger Brut Réserve

Champagne
Champagne, Frankrike

405 kr

Otrolig kvalitet har gjort Champagne Taittinger till ett av Sveriges mest omtyckta champagnemärken. Inte minst har Champagne Taittinger Brut Réserve vid två tillfällen serverats på Nobelbanketten. Taittinger äger hela 288 hektar vingårdar i Champagne, vilket är ovanligt mycket för regionen, och detta bidrar till en hög och jämn kvalitet. Champagne Taittinger Brut Réserve lagras tre till fyra år på sin jästfällning innan degorgering och erbjuds i många olika storlekar, från halvflaska till 15 liter. Vinet är friskt och nyanserat med delikata bubblor, stilren fruktighet och läckra toner av brioche, citrus och mineral. Det här är en förträfflig aperitif som med fördel får serveras till rätter av fisk och skaldjur.

Artikelnr 7422 gäller även för halvflaska, 37,5 cl. Pris: 225 kr.

Cecchi Chianti Riserva Organic

Cecchi Chianti Riserva Organic, 2015

Rött vin
Chianti, Toscana, Italien

115 kr

Cecchi tillhör eliten i Toscana och har skapat kvalitetsviner i 125 år. Det är ingen tillfällighet att ett av deras chiantiviner är Italiens mest sålda. Familjen tillhör förnyarna och strävar efter ständig förbättring. I dag är det den fjärde generationen, bröderna Andrea och Cesare som driver vinhuset och de har gjort stora miljösatsningar från vingård till butelj. För att fira familjens 125 – åriga historia har Cecchi nu skapat ett vin av högsta kvalitet. Cecchi Chianti Riserva är generöst och balanserat. Den lyckade årgången 2015 bjuder stor generositet redan idag men kan utvecklas ytterligare några år.

Big Fine Girl

Big Fine Girl, 2017

Vitt vin
Clare Valley, Australien

159 kr

Jeanneret Wines startades 1992 av den självlärde vinmakaren Ben Jeanneret. Han blev snart den ledande producenten i regionen och utnämndes till en av "Ten Dark Horses" av James Halliday. Ben Jeanneret är en riktig rock star winemaker som vägrar följa trender och inte låter regler stå i vägen för att göra ett fantastiskt vin med personlighet. Han är den ultimata freestylern med stor respekt för naturen och dess terroir. 2017 var ett mycket gynnsamt år för riesling i Clare Valley. Riesling är en druva som Ben kallar en av "flickorna" och av namnet kan man därigenom förstå att detta är hans större riesling med lite mera "unz". Vinet ligger på jästfällning i 250 dagar. Big Fine Girl är ett vackert balanserat vin med god struktur och uttalad fräschör.

Piemonte Rosso Biologico

Piemonte Rosso Biologico, 2017

Rött vin
Piemonte, Italien

129 kr

Familjen Sartirano producerar miljövänliga viner i ett av Italiens mest spännande områden. Här, i biologiska vingårdar gör man enligt tradition vin på druvsorterna barbera, dolcetto och cabernet sauvignon – druvor som växer på bördiga kullar i harmoni med naturen. Piemonte Rosso Biologico har en djup och komplex smak av mörka körsbär, svarta vinbär och färska örter. Därtill en djup karaktär genom lagring på gamla, stora ekfat. Föregångaren Piemonte Barbera Organico har varit en stor succé i Sverige och nu lanseras en efterlängtad uppföljare.

Geoff Merrill Reserve Cabernet Sauvignon

Geoff Merrill Reserve Cabernet Sauvignon, 2010

Rött vin
Coonowarra, Australien

199 kr

Den levande vinlegenden Geoff Merrill var med och skapade den ”australiska boomen” på 1980-talet. Men framförallt har han gjort sig känd för sina eleganta och välbalanserade viner. Geoff Merrill Reserve Cabernet Sauvignon är Geoffs flaggskepp. För att alltid erbjuda konsumenten ett vin som är gott att dricka direkt lagrar han det själv flera år innan lansering. Den aktuella årgången 2010 är därför perfekt att dricka nu. Druvorna skördas i utmärkt skick och körs direkt till vinkällaren för traditionell skalkontakt och jäsning. Vinet lagras i 32 månader på små fat av fransk respektive amerikansk ek. Resultatet är balanserat och koncentrerat med stor frukt, tydliga men integrerade fat och delikata toner av svarta vinbär, plommon och eukalyptus.

Grande Nuit Merlot

Grande Nuit Merlot, 2016

Rött vin
Pays d’Oc, Frankrike

79 kr

Fortant de France grundades 1920. Vinhuset är förknippat med högkvalitativa viner från Languedoc-Roussillon. Vineriet är beläget i den vackra hamnstaden Sète utanför Montpellier. Här är den allra första natten på årets skörd en uppmärksammad händelse som kallas La Grande Nuit – den stora natten och det är den årliga skördepremiären som gett namn åt La Grande Nuit Merlot. För att bevara så mycket av druvans aromer som möjligt sker skörden under natten. Grande Nuit Merlot är ett smakrikt, fruktigt och fylligt ekologiskt och KRAV-märkt vin som bjuder toner av plommon, björnbär, lakrits och örter. Servera Grande Nuit till höstens härliga rätter av vilt, fläsk, nöt och svamp.  

b.io Primitivo Organic

b.io Primitivo Organic, 2016

Röda strukturerade viner
Apulien, Italien

119 kr

Cevico grundades på tidigt 60-tal och producerar idag fem ekologiska viner med ambitionen att göra varje druva största möjliga rättvisa. Husets primitivo är det första att lanseras på den svenska marknaden. Här har folien kring halsen tagits bort med hänsyn till vår miljö. Till B.io Primitivo har naturen självständigt fått lyfta fram det bästa av druvan primitivo. Tidig skörd och svalkande vind har gett vinet en osedvanligt elegant karaktär där sötma tagit ett kliv tillbaka och gett plats för autentiska syditalienska smaker. Här samsas djupa nyanser av hallon, körsbär, kryddor, ceder och mineral. Strukturen är fyllig med en silkeslen textur och ett långt avslut.

The Butcher Pinot Noir

The Butcher Pinot Noir, 2016

Rött vin
Burgenland, Österrike

159 kr

Familjen Schwarz har odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland i många generationer men utöver en liten hobbyproduktion för eget bruk har druvorna alltid sålts till det lokala kooperativet. Men 1994 kom slaktaren Hans Schwarz i kontakt med den framstående vinmakaren Alois Kracher, som efter att ha fått prova Schwarz eget vin övertalade honom att byta yrke. Alois kontaktade därefter Manfred Krankl från Sine Qua Non som konsulterat och designat etiketterna. Resultatet är ett hyllat vin som på kort tid blivit en snackis. Denna välgjorda pinot noir är fruktig med inslag körsbär, jordgubbar, örter och fat. Vinet är nyanserat och balanserat med frisk syra och ett långt elegant avslut.

Enzo Bartoli Langhe Nebbiolo

Enzo Bartoli Langhe Nebbiolo, 2015

Rött vin
Piemonte, Italien

149 kr

Enzo Bartoli är en serie viner som alla har en gemensam nämnare – sitt sanna, kompromisslösa uttryck för Piemonte. Denna ”mini” Barbaresco är välgjord och ursprungstypisk. Druvorna kommer från unga vinrankor i de bästa vingårdarna i Barbaresco. Årgång 2015 gav nebbiolo mycket goda förutsättningar och det här vinet ger fina aromer, komplex frukt, bra syra och markerade tanniner. Här finns toner av nypon, röda bär och rosor – ett skolboksexempel av Langhe Nebbiolo. Enzo Bartoli Langhe Nebbiolo är lika lovande idag som passande att lagra i upp till fem år. Lufta en stund och servera till en fin köttbit.

Tirofune Langhe Rosso

Tirofune Langhe Rosso, 2016

Rött vin
Piemonte, Italien

119 kr

Tirofune är ett ursprungstypiskt DOC – vin på de unika druvsorterna nebbiolo, barbera och dolcetto. De olika druvsorterna skördas och vinifieras separat vid optimal mognad. Vinet mognar sedan på stora ekfat. Här bidrar nebbiolo med struktur och elegans, barbera ger delikata toner av vildhallon och örter och dolcetton bjuder den mörka frukten med kryddiga inslag. Ett balanserat och läckert fruktigt vin som passar bra till det mesta i köttväg; från den fina köttbiten med goda tillbehör till spaghetti bolognese, pizza eller en krämig svamprisotto.

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Crémant de Bourgogne François Martenot Brut

Crémant de Bourgogne François Martenot Brut, 2015

Mousserande
Bourgogne, Frankrike

114 kr

François Martenots årgångscrémant håller sig snubblande nära champagne; ett perfekt balanserat vin som är såväl fylligt och fruktigt som friskt med lätt brödiga toner. Vinet passar lika bra till minglet som den grillade laxen. Perfekta bubblor, perfekt balans, perfekt tempererad, perfekt till både vardag och fest!

François Martenot drivs fortfarande efter samma ledord som grundaren och förfadern Lucien G. Martenot lev­de efter; lojalitet, mod och ära; något som märks på deras viner. Bakom vinerna står chefvinmakerskan Joelle Cugney som strävar efter att göra typiska, rena och fruktiga viner. Det säregna mönstret på flaskan ärar sjukhusfonden Hospices de Beau­ne och dess byggnad L’Hôtel-Dieu, vars anrika tak har samma mönster.

Neropasso

Neropasso, 2016

Rött vin
Venetien, Italien

109 kr

Ett fruktdrivet och fylligt vin med karaktär från Venetos populära Amarone-viner. Neropasso är gjort på druvorna Corvina och Corvinone, vilka torkas på stora halmbäddar enlig ”appassimento metoden”. Vinet blandas efter pressning med cabernet sauvignon för ett fuktigare och mer modernt uttryck och läggs sedan på tonneaux-fat under 12 månader.

Vinet är balanserat där fatet tillför rostade, lite brända toner, medan de torkade druvorna ger komplexitet. I smaken återfinns toner av körsbär, svarta vinbär, russin och choklad.

Rully Premier Cru Les Grésigny

Rully Premier Cru Les Grésigny, 2016

Vitt vin
Bourgogne, Frankrike

219 kr

Domaine Jean Francois Protheau sträcker sig över 10 hektar och har fått sitt namn efter att egendomen grundades som vingård så tidigt som 1720.  Côte Challonaise ligger i södra Bourgogne och egendomen har vingårdar planterade i de kända appellationerna Rully, Mercurey och Montagny. Trots ett modernt vineri värnas om traditionell vinmakning. Efter försiktig pressning sker jäsning på ekfat, varav endast en begränsad del är nya. Därefter vilar vinet i 12-14 månader på klassiska 228 litersfat. Rully Premier Cru Les Grésigny är friskt och fylligt med nötig fatkaraktär och delikata toner av gula äpplen, plommon, citronzest, kryddighet och ett långt mineraldrivet avslut. Välgjord vit bourgogne börjar först vid det här prisläget och detta är ett riktigt bra exempel.

The Wanted Ranger Syrah

The Wanted Ranger Syrah, 2016

Rött vin
Italien

99 kr

Orion Wines grundades av Alessandro Michelon och Luca Pomaro – ett team med gedigen erfarenhet som vinmakare och med djup kunskap om Italien och varje regions behov och potential. Deras idé och filosofi är att skapa och förse marknaden med moderna och välsmakande viner, genom att förena tradition, innovation och passion. Wanted Ranger Syrah är en nyhet i den populära Wanted serien. Här har vinmakarna följt ett klassiskt koncept för Rhônedalens populära viner och blandat syrah med en liten del viognier. Detta något som även framgångsrikt tolkats av framstående Kaliforniska producenter. Det här är ett smakrikt, generöst vin med toner av saftiga bär, kryddor och vanilj. Passar lika bra till en saftig högrevsburgare med pommes som till grillad entrecote med hemslagen bearnaise.

Cave de Tain Crozes Hermitage

Cave de Tain Crozes Hermitage, 2015

Rött vin
Crozes-Hermitage, Rhône, Frankrike

129 kr

Cave de Tain är den största producenten av cru-viner i norra Rhônedalen. Detta med inte mindre än 900 hektar, främst fördelade på Crozes Hermitage, Hermitage, Saint Joseph, Saint Péray och Cornas. Cave de Tain drivs som ett kooperativ där hjärtat slår för det lokala vilket visas genom en imponerande förmåga att lyfta fram det allra bästa ur vart område. Cave de Tain Crozes Hermitage är ett generöst vin med läckra fruktiga toner av björnbär, mörka plommon, lagerblad och svartpeppar. Vinet har en läcker struktur med frisk syra och lena tanniner. Det här är den perfekta matchen till grillade smakrika kötträtter.

Pommery Apanage Blanc de Blancs

Pommery Apanage Blanc de Blancs

Champagne
Champagne, Frankrike

399 kr

Det exklusiva, innovativa champagnehuset Pommery grundades 1836. Huset var först med att göra champagne brut; en torr champagne med max 12 gram socker per liter. Pommery är idag en av de största enskilda ägarna av de högst klassificerade vingårdarna i Champagne; Grand Cru. Pommery har funnits på den svenska marknaden ända sedan 1955. Både när Kung Carl XVI Gustaf gifte sig 1976 och när kronprinsessan Victoria gifte sig 2010 serverades Pommery, och då vinhuset nyligen lanserade nyheten Champagne Pommery Apanage Blanc de Blancs fick Sverige äran att stå för världspremiären. Pommery Apanage har legat på sin jästfällning i fyra år innan degorgering. Vinet har en frisk syra och tonerna går mot brioche, röda äpplen, citrus och kryddor. Bubblorna är eleganta och eftersmaken är lång, stram och komplex.

Richard Juhlin, en av världens främsta champagneexperter, om Pommery: "Onekligen är Pommery ett stort namn, inte minst historiskt sett. Husstilen utgörs av torra, strama, stilrena champagner”
Champagnehuset Pommery får fyra av fem stjärnor av Richard Juhlin, vilket betyder ”En fantastisk producent där vissa viner håller världsklass”.

”Högklassigt vin och prisvärt” enligt Munskänken, augusti 2018.

Pommery Apanage Blanc de Blancs fick nyligen en sexa i betyg av Andreas Grube i Svenska Dagbladet, september 2018.

Champagnen levereras alltid i en trälåda.

Araldica Barbera d'Asti Superiore

Araldica Barbera d'Asti Superiore, 2016

Rött vin
Piemonte, Italien

109 kr

Araldica Vini är ett av Piemontes ledande kooperativ. Det ligger i Asti-regionen och har cirka 300 medlemmar som levererar druvor. Främst handlar det om barbera, den druvsort som allra bäst når sin fulla potential i Asti. Tillägget Superiore innebär längre lagring, mer smak och struktur, och resultatet är ett elegant, smakrikt och mycket matvänligt vin. Här bjuds vi på mörka bär, körsbär, plommon, fat och kryddor – perfekt till sommarens grillade rätter. Den högre kvalitetsnivån gör också att vinet lämpar sig extra bra för lagring. Lägg till detta att årgång 2016 anses vara den bästa på mycket länge och du har ett vin som kan sparas upp till fem år för mer komplexitet.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre